Jie Jie's Fotopage

By: jie jie

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 14-Jan-2009 12:40 Email | Share | Bookmark
SELAMAT BERTUGAS DI TEMPAT BARU BOSS

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Salam Maal Hijrah buat semua.

Sejak dua menjak ni memang akak tidak kesempatan untuk update fp akak ni. Bukannya
ape...........almaklumlah di awal2 tahun ni sikit penat. Bila mengadap lap top aje mata dah layu dan terus terlena depan lap top. Bila rasa ade sikit ruang untuk update lap top dah mula buat perangai pulakkkkkk......dimakan virus langsung tak boleh bukak. Katanya "NTLDR is missing" please ....opps dah lupa ape perkataannya...mungkin press clrt+Alt+del to restart............ cuba buat beberapa kali.............masih keluar arahan yang sama...Ape lagi masuk bengkel laaaa...... mujur jugak ade lap top Kak long boleh jugakgodek2 sikit. Ingat akak nak sambung entry balik kg ari tu tapi dah tak dapat sebab semua pic ade dalam lap top akak tuuuu. Entahlah pic tu boleh dibackup atau tidakkk..

Jadi akak masukkan pic waktu perpisahan dengan boss akak hari jumaat lepas.yang masih ade dalam kamera.......... Cukup sedih dan terharu kita orang bila dapat tahu boss akan bertugas di tempat baru dan digantikan dengan boss lelaki pulak. Begitu lah adat dunia, setiap pertemuan ade perpisahan. Ye tak ye kena jugaklah terima hakikat ituuuu....


Puan,
Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara nampak
Esok jangan rindu-rinduan


Kau sentiasa dalam ingatan


Kadet bersedia untuk diperiksa barisan buat kali terakhir

Majlis perpisahan yang kita orang buat ala kadar saje tapi cukup mengesankan di jiwa boss. Bukannya ape tak sempat prepair yang grand2 kerana kita orang dapat tahu 1 minggu sebelum beliau bertugas di tempat baru tuuu.. Hari Isnin tetapkan kerja...hari jumaat terus langsung....Ade sikit persembahan, ucapan2, penyampaian hadiah dan jamuan ringan.......


Kami dilayan oleh ' peramusaji' pelatih

Majlis bukan stop kat situ aje.. lepas solat jumaat kami berkumpul pulak di sebuah hotel di Melaka ajeee...untuk jamuan perpisahan......seperti biasa lahhhh akak niiii...pantang tengok makanan mulalah nak 'tembak' walaupun kamera dah sikit biol ( blm sempat baiki lagiii) Jom kita tengok pic 'high tea' di City Bay View, Melaka.




Kek karet dicampur dengan kayu manis( tahu ni sebab ambik sikit rasa)




Akak cukup berkenan dengan hiasan atas piring ni


Boleh ambik idea ni untuk deco sekeping kek.


Dan ini






Deco kek karet
















anak seorang staf. Cukup pandai bergaya......bila kata nak ambik gambarnya terus dia melerek senyuman........geram tengok...sorry gambar blurrr pulok.


Akak buat ni untuk pencuci mulut semasa jamuan ringan tuuuu...


Sapa kenal pokok ape ni?


Cukup manis buahnya........


Salah satu pokok tanaman boss. Akak mengiringi boss sampai rumahnya dan dapat merasai buah black berries yang cukup manisss sekali. Akak minta benihnya, tapi sayang pokoknya baru saja dicantas. Tapi tak ape akak ni muka tak malu, pas ni nak minta lagi sekaliii..ekceli rumah boss akak ni dekat aje dengan rumah akak.....3km aje kottt.......
TERIMA KASIH BOSS..JASAMU TETAP KAMI KENANG. MOGA HAPPY DI TEMPAT BARU.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net