Jie Jie's Fotopage

By: jie jie

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 9-Nov-2008 09:29 Email | Share | Bookmark
SWISSROLL........HMMMM SYIOOOKNYER....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Salam buat semua.

Buat Sroll ni memang seronok. Di samping senang untuk membuatnyaaa, sedap pulak rasanyaaa. lembuttt dan nampak cantik bila diukir2 jadi batik. Akak dah 3 kali dah buat Sroll. Kali kedua cuba lorek2 jadi batik. Teruja tengok yang Ma Diha punyaaa. Tapi yang akak punya ni tak lah setanding dengan Ma Diha atau Jasmeen yang dah mula dapat order dan tak boleh tanding sifu kita mak lang tuuu.. Tapi rasanya memang syioookkkk habissss.Yumm yumm yummmyyy...


Kali kedua Sroll


Filling jem blueberry

Mula tu lorekan guna coklat emelco, heeemmmmmmmmmm pas tu guna kalor hijau ngan kuning pulak.




sudah taruk jem rasberry


Sudah gulung. Gambar blur sebab kamera blur sebelah kanan tuu.


Siap untuk dingapp dan bawa ke tempat kerja

Bawak ke tempat kerja, bagi2 sikit kat kawan2 test rasa macam mana? Not bad, dia orang kata sedap sangat. Dia orang tanya beli ke? atau buat sendiri? Akak cakap ler buat sendiri tu..Ehhh pandaiiii.....hi hi hi hi suka jugak bila dia orang puji kita yang tak pandai masak niiii. Suka hati pun tak ler over sangatttt...muka selamba ajeeeeerrr. Ade jugak cakap lepas tuuu..nak order???...hi hi hi hi hi...lawak betul....belum pandai betul2 dah berani nak ambik orderrr pulakkkk..Sedar diri tu saperrrr.... . Filling akak guna jem Rasberry.



kali ketiga pulak, nak cuba tukar mentega dengan majerin. Testnya..... rasanya boleh bagi 4 bintang aje berbanding dengan mentega. Yang ni akak cuba taruk filling butter cream dengan blueberry. Sedap jugakk cuma akak cepat potong sebelum creamnya betul2 keras, anak2 tak sabar nak rasa...jadi sememeh sikit. Filling yang kedua pulak akak guna jem Rasberry. Kali ini Akak guna pewarna hijau, kuning dan coklat. Lorek ikut suka nak lorekkkkk. Yang ini kejap aje habis, maklum anak2 cuti. Separuh dia orang bawak ke asrama.





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net